ΣΟΥΠΑ ΜΙΝΕΣΤΡΟΝΕ ΜΕ ΦΑΣΟΛΙΑ

ΣΟΥΠΑ ΜΙΝΕΣΤΡΟΝΕ ΜΕ ΦΑΣΟΛΙΑ

Η συνταγή είναι για 4 μερίδες.

Υλικά – Εκτέλεση: 

» ½ φλιτζάνι φασόλια 120γρ
» 4κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
»  καρότο 120γρ
» 1 κρεμμύδι 160γρ
» 1 σκελίδα σκόρδο(προαιρετικά)
» φύλλα σέλινο – χοντροκομμένο 30γρ.
» 6 κουταλιές της σούπας ντομάτα στον τρίφτη σε χάρτινο κουτί ή μια ώριμη ντομάτα  στην εποχή της 130γρ.
» 1 φλιτζάνι λάχανο ψιλοκομμένο 90γρ
» 1 πατάτα 200γρ.
» 40γρ. μακαρονάκι κοφτό
» αλάτι
» πιπέρι(προαιρετικά)

Αφήνετε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ  να μουλιάσουν.
Την επομένη ημέρα βάλτε τα να πάρουν μερικές βράσεις σε καινούργιο νερό ώσπου να μαλακώσουν. Προσθέτετε το σέλινο, το χυμό ντομάτας, το λάχανο, το μαϊντανό, και συνεχίζετε το βράσιμο ώσπου να μαλακώσουν  τα λαχανικά. Τέλος προσθέτετε την πατάτα σε κομμένη σε μικρούς κύβους ,το ζυμαρικό  το λάδι ,αλάτι και πιθανόν επιπλέον νερό. Η σούπα είναι έτοιμη όταν μαλακώσει η πατάτα και το ζυμαρικό και έχει χυλώσει ελαφρώς.

Σιδηροπούλου Ιουλία

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Βιολόγος

Published by

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X